OVER FLYBOARDEN

Flyboarden is in 2011 ontwikkeld door de fransman en waterscooter- of jetskiracer Franky Zapata. Bij het flyboarden wordt er gebruik gemaakt van een waterscooter. De waterscooter heeft een jet motor waarbij de waterscooter water opzuigt en – bij normaal gebruik – het water aan de achterkant ‘uitblaast”. Bij het flyboarden wordt een slang gemonteerd aan de waterscooter. Deze slang wordt weer verbonden met een flyboard. 

Doordat het water met hoge snelheid door het flyboard blaast (soms wel met 60 liter per seconde!) wordt er opwaartse kracht gerealiseerd. Vaak wordt gedacht dat de flyboarder op de waterstralen staat, maar dit is niet het geval. Doordat er meer massa aan water naar beneden wordt geblazen dan de flyboarder aan lichaamsgewicht heeft onstaat er opwaartse kracht. Het werkt dus als een soort raket. Hierdoor is de flyboarder in staat hoog boven – en onder – water te vliegen/duiken.

Sinds 2011 hebben wereldwijd verschillende atleten de sport geadopteerd. Er zijn dan ook jaarlijks Wereld- Europees- en zelfs Nederlands-kampioenschappen in. Doordat de sport nog vrij nieuw is worden er nog steeds trucs uitgevonden die door de betreffende atleet een naam mag worden gegeven. U kunt dus zelf nog een truc verzinnen en deze een naam geven!

Het flyboarden heeft door de jaren al aardig wat ontwikkeling meegemaakt. Zo was het eerste flyboard (de Flyboard Legend) nog gemaakt uit voornamelijk gietalluminium. Het nieuwe flyboard – ontwikkeld in 2015 – de Flyboard Pro Series bestaat volledig uit kunstof en is daarom 30% lichter en genereert meer opwaartse kracht. De slangen waar gebruik van worden gemaakt hebben veel weg van brandweerslangen en meten respectievelijk 18 en 23 meter. De hoogte die gehaald kan worden wordt bepaald door het aantal pk’s van de waterscooter en het gewicht van de flyboarder. Met een slang van 23 meter zou iemand van onder de 80 kg ongeveer een hoogte van 18 meter kunnen halen!

Flyboarden, dat moet je een keer gedaan hebben!

Interesse gewekt?

Wil je zelf leren flyboarden, een flyboard show beleven of een op maat gemaakt flyboard arrangement voor je feest of event via Flyboardclinic.nl organiseren? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31 (0) 651 – 001 191 of stuur een e-mail naar info@flyboardclinic.nl

Je kunt ook gebruik maken van ons contactformulier, dan nemen wij contact met je op.